Frank Janssen, voormalig manager TPG Post, is een van Nederlands belangrijkste trendwatchers en is om onder meer die reden namens het trendtijdschrift eYe genomineerd voor de titel trendwatcher van jaar 2008. Janssen is geboren in 1960 en studeerde bedrijfseconomie in Eindhoven en heeft op werkgebied ervaring in onder andere: innovatie, kwaliteitsmanagement, informatiemanagement, internet en intranet. Allemaal belangrijke peilers op het gebied van internettechnologie. Zelf zegt Janssen dat zijn beroep een uit de hand gelopen hobby is. Op zijn weblog Frankwatching.com houdt hij sinds 2004 dagelijks duizenden bezoekers op de hoogte en geeft hij zijn opinie op het gebied van digitale trends. Op zijn weblog heeft hij in die 4 jaar al 893 artikelen geschreven die 3.310.464 keer gelezen zijn. Duidelijke cijfers die er niet om liegen en aangeven waarom Janssen een kenner is op het gebied van trendwatching. Voor zijn weblog is hij uitgever en hoofdredacteur. Wat begon als een weblog is eigenlijk uitgegroeid tot een volwaardige website. Zijn netwerk blijft sinds die tijd maar groeien en groeien. Wanneer Janssen op zijn weblog mensen ontmoet waarmee hij een klik, regelt hij een afspraak om te discussiëren over onder andere de ontwikkelingen op het internet. Op deze manier houdt hij zichzelf op de hoogte van hetgeen er speelt onder andere trendwatchers of kenners van digitale media.
Als belangrijkste oorzaak van zijn succes en het succes van zijn blog, noemt Janssen interactiviteit. Dat is ook het grootste voordeel ten opzichte van gedrukte media. Er is direct ruimte en tijd voor discussie.
Dr. Carl C. Rohde heeft in de loop van bijna twee decennia een topreputatie opgebouwd als internationale trendwatcher met inhoud en diepgang. Hij brengt mentaliteitsveranderingen in kaart voor onze samenleving als geheel en voor generaties en doelgroepen daarbinnen. Op de universiteit van Utrecht verrichtte Rohde jarenlang academisch gedegen onderzoek naar de 'soft spots' van diverse generaties. Wat zijn de collectieve verlangens en ambities, de collectieve zorgen en interesses van bij voorbeeld:
• De Computer Generatie, virtueel behendig als geen andere generatie maar ook af en toe eenzaam in onze echtscheidingscultuur • De huidige generatie jongeren, bovenmodaal gebekt als ze zijn alsmede verslaafd aan hun mobieltjes ('a 24 hours support line by my friends') • De gestreste eind twintigers en dertigers met hun overvolle agenda's en de uitdaging om op alle levensterreinen te 'scoren'. ('Werkende man. En werkende vrouw. Zoeken een rustgevend kind. Voor in de weekends.') • De Babyboomers die ooit het begrip 'jong' hebben uitgevonden en zich nu moeten verzoenen het de emancipatie van hun Grijze Kuif. • De 55 plussers die, gemiddeld gesproken, aanmerkelijk meer geld te besteden hebben dan de andere generaties en die vooral gedreven worden door het verlangen om zo lang mogelijk door te kunnen gaan. ('Ik wil jong sterven. Maar wel zo laat mogelijk.')
Naast dit voortdurende onderzoek naar de 'soft spots' van generaties en doelgroepen doet Rohde onderzoek naar de mentaliteitstrends van onze samenleving en van de toekomst.
Trends waar Rohde veel mee werkt: • De metroseksualisering van de man (wereldwijd). • De opkomst en groeibewegingen van de beleveniseconomie. • Wat het betekent om in een stress samenleving te leven en hoe één verlangen binnen die stress samenleving alle andere verlangens lijkt te domineren: Help Mij Te Ontstressen. ('Sleep is the new Sex'.)
Sinds kort is Rohde lector aan de nieuwe Fontys opleiding 'Quality Life Style Studies', waar met een keurgroep van (internationale) studenten de mentaliteitstrends in onze wereld worden vertaald in kwaliteitsconcepten in tal van branches, ondermeer voor de voedingsbranche, de mode- , design- en appearances branche, de leisure & sports branche, de wonen & reis branche et cetera. Voor zijn lezingen en brainstorms worden in samenspraak met de opdrachtgever de meest geschikte soft spots, generaties en trends geselecteerd. Daarna wordt de presentatie op maat gepersonaliseerd. Rohde's lezingen kenmerken door een hoog visueel gehalte. Over de Cool City Hunts In samenwerking met de Speakers Academy ontwikkelt Rohde op www.scienceofthetime.com, het netwerk van markt-en trendonderzoekers dat hij wereldwijd leidt, voor uw bedrijf een innovatieve en speelse manier om elkaar beter te leren kennen en de banden aan te halen. Daarbij wordt zowel plezier gemaakt als hard gewerkt en geleerd: De inhouse Cool City Hunt training.
Adjiedj Bakas is geboren in Suriname in 1963. Hij kwam op zijn achttiende naar Nederland om communicatiewetenschappen te studeren. In 1989 richtte hij samen met zijn toenmalige partner Sjoerd Groenewold Dost het trendwatchbureau Dexter op. Na het overlijden van zijn partner zette Bakas het bureau voort. De laatste jaren schreef hij diverse boeken op het gebied van management en communicatie in een multiculturele samenleving. Adjiedje Bakas geeft Nederlandse bedrijven, waaronder Schiphol en Ahold, advies hoe zij beter kunnen inspelen op de demografische ontwikkelingen in Nederland.
Adjiedje Bakas houdt ook lezingen waar hij antwoorden probeert te geven op vragen zoals, “Word de 21e eeuw voor ons land, voor onze steden en onze bedrijven een tweede Gouden Eeuw?” of “Veramen we en gaan we Argentinië achterna?”. Dr Bakas houdt zich ook bezig met economische aspecten, zoals de economische vooruit gang in de BRIC-landen ( Brazilië, Rusland, India en China). Dr Bakas maakt voor zijn lezingen gebruik van het radiojournaal van 2020, die is gemaakt door journalisten van Raido 1.
Op 24 maar 2005 kwam Adjiedj Bakas zijn nieuwste boek uit “Megatrends Nederland”. Het eerste exemplaar werd door Minister Verdonk in ontvangst genomen. Verdonk noemde het boek ‘zonder meer inspirerend’ omdat het ‘alle ontwikkelingen met elkaar in verband brengt’.Daarin beschrijft hij hoe de wereld en meer specifiek Nederland er over twintig jaar uit zal zien. Hij baseert zijn toekomstscenario's voornamelijk op demografische ontwikkelingen, zoals vergrijzing en migratie. In zijn nieuwste boek ‘Megatrends Nederland’ richt Bakas weer op de toekomst van Nederland en wat onze rol in de wereld is. Hij verwacht dat de wereld veranderd, dit zou komen door de nieuwe economische machten. Er zal ook volgens Bakas een voortdurende strijd tussen het westen en moslimfundamentalisten zijn.
In het nieuwe boek van Bakas probeert hij verschillende vragen te beantwoorden zoals; ‘Wat voor kleding dragen we over 20 jaar: naveltruitjes of burqa’s?’ ‘Wonen we gezellig door elkaar of sluiten we ons allemaal op in onze eigen blanke, zwarte, beige of brunettegetto?’
De algemeen directeur van Dexter Communicatie bv Dr Bakas is regelmatig in de publiciteit. Hij heeft in verschillende dagbladen gestaan, komt op de radio en is ook te zien bij verschillende televisie programma’s. Het bureau Dexter waar Bakas aan verbonden is, bestaat ruim 15 jaar. Dit bureau adviseert bedrijven en overheden over de marketing van demografische revolutie.
Hilde Roothart, geboren in 1966, is zeer bekend en één van de belangrijkste trendwatchers uit Nederland. In 1996 richtte zij het adviesbureau Trendslator op. Trendslator is een bureau voor het onderzoeken en vertalen van trends. Al meer dan tien jaar houdt Hilde Roothart zich bezig met trendonderzoek ten behoeve van innovatie. Bij Trendslator is ze de uitvinder van allerlei instrumenten en methodes op dit gebied, voorbeelden zijn de Trendpiramide en Futuring. De Trendpiramide is terug te vinden op onze weblog, zie ook www.trendslator.nl.
Hilde Roothart houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden. Haar werkzaamheden, publiceren, presenteren, doceren en adviseren, hebben betrekking op de vragen “Wat zijn trends?” en “Hoe moeten bedrijven omgaan met deze veranderingen in de markt, zowel op consumentenniveau als op maatschappelijk niveau?”
Haar werkzaamheden zijn het schrijven van boeken en artikelen, het spreken op bijeenkomsten en het geven van gastlessen. Dit alles heeft zij bereikt aan de hand van haar opleidingen. Roothart studeerde modevormgeving aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. In Parijs deed ze ervaring op bij twee stylingbureaus (Perclers Paris en het bureau van Lidewij Edelkoort). Terug in Nederland werkte ze achtereenvolgens bij de styling- en adviesbureaus van Günter Frank en Milou Ket.
Naast haar werk bij styling- en adviesbureaus heeft Roothart samen met Wim van der Pol twee boeken geschreven: - “Van Trends naar Brands” (Kluwer, 2001) - “Zien – Trends van vandaag, markten van morgen” (Business Contact, 2005)
Daarnaast schrijft ze vaak artikelen over trends. Deze worden gepubliceerd in onder andere; Eye, MarketingTribune, NRC Handelsblad en Tijdschrift voor Marketing.
Met enige regelmaat geeft Roothart gastlessen over trends en innovatie op onder andere de Haagse Hogeschool, Amsterdam Fashion Institute en de Academie voor Management. Daarnaast was Roothart spreker voor onder andere grote bedrijven als ABN Amro, ANWB, Interpolis, Marlies Dekkers, Nuon, Procter & Gamble en Sanoma Uitgevers.
Dat Hilde Roothart een belangrijke trendwatcher is wordt bevestigd door het feit dat zij in 2007 is genomineerd voor de Verkiezing van de Trendwatcher van het Jaar 2007.
Reinier houdt zich bezig met het wereldwijd spotten van trends en het uitleggen en rubriceren ervan. Dat alles via trendwatching.com en springwise.com en via het bezoeken aan bedrijven overal in de wereld die benieuwd zijn naar wat de markt van hen verlangt.
Reinier Evers is oprichter en directeur van het bedrijf trendwatching.com. Voordat hij dit bedrijf oprichtte adviseerde hij bedrijven over hun online strategieën. In 2000 richtte hij vanuit Londen met een studievriend zijn eerste online bedrijf op genaamd: urbanbite.com, hier had de mogelijkheid om eten te bestellen via internet. Twee jaar later werd urbanbite.com verkocht aan lastminute.com en besloot Evers een jaar te reizen. Vervolgens richt hij een nieuw bedrijf op genaamd; trendwatching.com
Door middel van de informatie die hij krijgt van ruim 8.000 spotters onderzoekt Reinier consumententrends. Deze informatie analyseert hij en zet hij om in resultaten. Deze uitkomsten verspreid hij via een gratis nieuwsbrief dat één keer per maand verschijnt. Ook verkoopt Reinier kant en klare powerpoint presentaties aan grote en kleine bedrijven. Hij verdient zijn geld aan een jaarlijks trendrapport. Met een omzet van één miljoen euro is dit een goede verdienste. Naast de verkoop van zijn producten houdt hij ook lezingen.
Reinier definieert een trend als “een manifestatie van een basisbehoefte die op een nieuwe manier wordt ingevuld”. Volgens hem zijn bijna alle consumententrends gerelateerd aan de behoefte van status.
Trendwatchen is volgens Evers kijken naar hoe consumentengedrag zich ontwikkelt en waarom dat zo is. ‘In rijkere samenlevingen als de onze zie je bijvoorbeeld de trend dat er meer behoefte is aan ‘ervaring’ dan aan het ‘fysieke product’. “Het is geen trendsetten, maar het is zien wat de consument spannend vindt en wat de behoefte zijn en dit vervolgens doorgeven aan bedrijven. Trendwatchers verzinnen geen nieuwe trends, ze vinden ze alleen eerder.” Reinier Evers.
Reinier Evers is geboren op 11 oktober 1970 in Utrecht en is opgegroeid in Doesburg. Momenteel woont hij samen met zijn vriendin en 1,5 jarige zoontje in Amsterdam Oud-West.
5 opmerkingen:
Frank Janssen
Frank Janssen, voormalig manager TPG Post, is een van Nederlands belangrijkste trendwatchers en is om onder meer die reden namens het trendtijdschrift eYe genomineerd voor de titel trendwatcher van jaar 2008. Janssen is geboren in 1960 en studeerde bedrijfseconomie in Eindhoven en heeft op werkgebied ervaring in onder andere: innovatie, kwaliteitsmanagement, informatiemanagement, internet en intranet. Allemaal belangrijke peilers op het gebied van internettechnologie.
Zelf zegt Janssen dat zijn beroep een uit de hand gelopen hobby is. Op zijn weblog Frankwatching.com houdt hij sinds 2004 dagelijks duizenden bezoekers op de hoogte en geeft hij zijn opinie op het gebied van digitale trends. Op zijn weblog heeft hij in die 4 jaar al 893 artikelen geschreven die 3.310.464 keer gelezen zijn. Duidelijke cijfers die er niet om liegen en aangeven waarom Janssen een kenner is op het gebied van trendwatching. Voor zijn weblog is hij uitgever en hoofdredacteur. Wat begon als een weblog is eigenlijk uitgegroeid tot een volwaardige website.
Zijn netwerk blijft sinds die tijd maar groeien en groeien. Wanneer Janssen op zijn weblog mensen ontmoet waarmee hij een klik, regelt hij een afspraak om te discussiëren over onder andere de ontwikkelingen op het internet. Op deze manier houdt hij zichzelf op de hoogte van hetgeen er speelt onder andere trendwatchers of kenners van digitale media.
Als belangrijkste oorzaak van zijn succes en het succes van zijn blog, noemt Janssen interactiviteit. Dat is ook het grootste voordeel ten opzichte van gedrukte media. Er is direct ruimte en tijd voor discussie.
Door Thomas Vermeire
Carl C. Rohde
Dr. Carl C. Rohde heeft in de loop van bijna twee decennia een topreputatie opgebouwd als internationale trendwatcher met inhoud en diepgang. Hij brengt mentaliteitsveranderingen in kaart voor onze samenleving als geheel en voor generaties en doelgroepen daarbinnen. Op de universiteit van Utrecht verrichtte Rohde jarenlang academisch gedegen onderzoek naar de 'soft spots' van diverse generaties. Wat zijn de collectieve verlangens en ambities, de collectieve zorgen en interesses van bij voorbeeld:
• De Computer Generatie, virtueel behendig als geen andere generatie maar ook af en toe eenzaam in onze echtscheidingscultuur
• De huidige generatie jongeren, bovenmodaal gebekt als ze zijn alsmede verslaafd aan hun mobieltjes ('a 24 hours support line by my friends')
• De gestreste eind twintigers en dertigers met hun overvolle agenda's en de uitdaging om op alle levensterreinen te 'scoren'. ('Werkende man. En werkende vrouw. Zoeken een rustgevend kind. Voor in de weekends.')
• De Babyboomers die ooit het begrip 'jong' hebben uitgevonden en zich nu moeten verzoenen het de emancipatie van hun Grijze Kuif.
• De 55 plussers die, gemiddeld gesproken, aanmerkelijk meer geld te besteden hebben dan de andere generaties en die vooral gedreven worden door het verlangen om zo lang mogelijk door te kunnen gaan. ('Ik wil jong sterven. Maar wel zo laat mogelijk.')
Naast dit voortdurende onderzoek naar de 'soft spots' van generaties en doelgroepen doet Rohde onderzoek naar de mentaliteitstrends van onze samenleving en van de toekomst.
Trends waar Rohde veel mee werkt:
• De metroseksualisering van de man (wereldwijd).
• De opkomst en groeibewegingen van de beleveniseconomie.
• Wat het betekent om in een stress samenleving te leven en hoe één verlangen binnen die stress samenleving alle andere verlangens lijkt te domineren: Help Mij Te Ontstressen. ('Sleep is the new Sex'.)
Sinds kort is Rohde lector aan de nieuwe Fontys opleiding 'Quality Life Style Studies', waar met een keurgroep van (internationale) studenten de mentaliteitstrends in onze wereld worden vertaald in kwaliteitsconcepten in tal van branches, ondermeer voor de voedingsbranche, de mode- , design- en appearances branche, de leisure & sports branche, de wonen & reis branche et cetera. Voor zijn lezingen en brainstorms worden in samenspraak met de opdrachtgever de meest geschikte soft spots, generaties en trends geselecteerd. Daarna wordt de presentatie op maat gepersonaliseerd. Rohde's lezingen kenmerken door een hoog visueel gehalte. Over de Cool City Hunts
In samenwerking met de Speakers Academy ontwikkelt Rohde op www.scienceofthetime.com, het netwerk van markt-en trendonderzoekers dat hij wereldwijd leidt, voor uw bedrijf een innovatieve en speelse manier om elkaar beter te leren kennen en de banden aan te halen. Daarbij wordt zowel plezier gemaakt als hard gewerkt en geleerd: De inhouse Cool City Hunt training.
Door Kevin Dijksman
Adjiedj Bakas
Adjiedj Bakas is geboren in Suriname in 1963. Hij kwam op zijn achttiende naar Nederland om communicatiewetenschappen te studeren. In 1989 richtte hij samen met zijn toenmalige partner Sjoerd Groenewold Dost het trendwatchbureau Dexter op. Na het overlijden van zijn partner zette Bakas het bureau voort. De laatste jaren schreef hij diverse boeken op het gebied van management en communicatie in een multiculturele samenleving. Adjiedje Bakas geeft Nederlandse bedrijven, waaronder Schiphol en Ahold, advies hoe zij beter kunnen inspelen op de demografische ontwikkelingen in Nederland.
Adjiedje Bakas houdt ook lezingen waar hij antwoorden probeert te geven op vragen zoals, “Word de 21e eeuw voor ons land, voor onze steden en onze bedrijven een tweede Gouden Eeuw?” of “Veramen we en gaan we Argentinië achterna?”. Dr Bakas houdt zich ook bezig met economische aspecten, zoals de economische vooruit gang in de BRIC-landen ( Brazilië, Rusland, India en China).
Dr Bakas maakt voor zijn lezingen gebruik van het radiojournaal van 2020, die is gemaakt door journalisten van Raido 1.
Op 24 maar 2005 kwam Adjiedj Bakas zijn nieuwste boek uit “Megatrends Nederland”. Het eerste exemplaar werd door Minister Verdonk in ontvangst genomen. Verdonk noemde het boek ‘zonder meer inspirerend’ omdat het ‘alle ontwikkelingen met elkaar in verband brengt’.Daarin beschrijft hij hoe de wereld en meer specifiek Nederland er over twintig jaar uit zal zien. Hij baseert zijn toekomstscenario's voornamelijk op demografische ontwikkelingen, zoals vergrijzing en migratie.
In zijn nieuwste boek ‘Megatrends Nederland’ richt Bakas weer op de toekomst van Nederland en wat onze rol in de wereld is. Hij verwacht dat de wereld veranderd, dit zou komen door de nieuwe economische machten. Er zal ook volgens Bakas een voortdurende strijd tussen het westen en moslimfundamentalisten zijn.
In het nieuwe boek van Bakas probeert hij verschillende vragen te beantwoorden zoals; ‘Wat voor kleding dragen we over 20 jaar: naveltruitjes of burqa’s?’ ‘Wonen we gezellig door elkaar of sluiten we ons allemaal op in onze eigen blanke, zwarte, beige of brunettegetto?’
De algemeen directeur van Dexter Communicatie bv Dr Bakas is regelmatig in de publiciteit. Hij heeft in verschillende dagbladen gestaan, komt op de radio en is ook te zien bij verschillende televisie programma’s.
Het bureau Dexter waar Bakas aan verbonden is, bestaat ruim 15 jaar. Dit bureau adviseert bedrijven en overheden over de marketing van demografische revolutie.
Door Jeroen de Ridder
Hilde Roothart, geboren in 1966, is zeer bekend en één van de belangrijkste trendwatchers uit Nederland. In 1996 richtte zij het adviesbureau Trendslator op. Trendslator is een bureau voor het onderzoeken en vertalen van trends. Al meer dan tien jaar houdt Hilde Roothart zich bezig met trendonderzoek ten behoeve van innovatie. Bij Trendslator is ze de uitvinder van allerlei instrumenten en methodes op dit gebied, voorbeelden zijn de Trendpiramide en Futuring. De Trendpiramide is terug te vinden op onze weblog, zie ook www.trendslator.nl.
Hilde Roothart houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden. Haar werkzaamheden, publiceren, presenteren, doceren en adviseren, hebben betrekking op de vragen “Wat zijn trends?” en “Hoe moeten bedrijven omgaan met deze veranderingen in de markt, zowel op consumentenniveau als op maatschappelijk niveau?”
Haar werkzaamheden zijn het schrijven van boeken en artikelen, het spreken op bijeenkomsten en het geven van gastlessen. Dit alles heeft zij bereikt aan de hand van haar opleidingen. Roothart studeerde modevormgeving aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. In Parijs deed ze ervaring op bij twee stylingbureaus (Perclers Paris en het bureau van Lidewij Edelkoort). Terug in Nederland werkte ze achtereenvolgens bij de styling- en adviesbureaus van Günter Frank en Milou Ket.
Naast haar werk bij styling- en adviesbureaus heeft Roothart samen met Wim van der Pol twee boeken geschreven:
- “Van Trends naar Brands” (Kluwer, 2001)
- “Zien – Trends van vandaag, markten van morgen” (Business Contact, 2005)
Daarnaast schrijft ze vaak artikelen over trends. Deze worden gepubliceerd in onder andere; Eye, MarketingTribune, NRC Handelsblad en Tijdschrift voor Marketing.
Met enige regelmaat geeft Roothart gastlessen over trends en innovatie op onder andere de Haagse Hogeschool, Amsterdam Fashion Institute en de Academie voor Management. Daarnaast was Roothart spreker voor onder andere grote bedrijven als ABN Amro, ANWB, Interpolis, Marlies Dekkers, Nuon, Procter & Gamble en Sanoma Uitgevers.
Dat Hilde Roothart een belangrijke trendwatcher is wordt bevestigd door het feit dat zij in 2007 is genomineerd voor de Verkiezing van de Trendwatcher van het Jaar 2007.
Door Lois van der Vlugt
Reinier houdt zich bezig met het wereldwijd spotten van trends en het uitleggen en rubriceren ervan. Dat alles via trendwatching.com en springwise.com en via het bezoeken aan bedrijven overal in de wereld die benieuwd zijn naar wat de markt van hen verlangt.
Reinier Evers is oprichter en directeur van het bedrijf trendwatching.com. Voordat hij dit bedrijf oprichtte adviseerde hij bedrijven over hun online strategieën. In 2000 richtte hij vanuit Londen met een studievriend zijn eerste online bedrijf op genaamd: urbanbite.com, hier had de mogelijkheid om eten te bestellen via internet. Twee jaar later werd urbanbite.com verkocht aan lastminute.com en besloot Evers een jaar te reizen. Vervolgens richt hij een nieuw bedrijf op genaamd; trendwatching.com
Door middel van de informatie die hij krijgt van ruim 8.000 spotters onderzoekt Reinier consumententrends. Deze informatie analyseert hij en zet hij om in resultaten. Deze uitkomsten verspreid hij via een gratis nieuwsbrief dat één keer per maand verschijnt.
Ook verkoopt Reinier kant en klare powerpoint presentaties aan grote en kleine bedrijven. Hij verdient zijn geld aan een jaarlijks trendrapport. Met een omzet van één miljoen euro is dit een goede verdienste. Naast de verkoop van zijn producten houdt hij ook lezingen.
Reinier definieert een trend als “een manifestatie van een basisbehoefte die op een nieuwe manier wordt ingevuld”. Volgens hem zijn bijna alle consumententrends gerelateerd aan de behoefte van status.
Trendwatchen is volgens Evers kijken naar hoe consumentengedrag zich ontwikkelt en waarom dat zo is. ‘In rijkere samenlevingen als de onze zie je bijvoorbeeld de trend dat er meer behoefte is aan ‘ervaring’ dan aan het ‘fysieke product’. “Het is geen trendsetten, maar het is zien wat de consument spannend vindt en wat de behoefte zijn en dit vervolgens doorgeven aan bedrijven. Trendwatchers verzinnen geen nieuwe trends, ze vinden ze alleen eerder.” Reinier Evers.
Reinier Evers is geboren op 11 oktober 1970 in Utrecht en is opgegroeid in Doesburg. Momenteel woont hij samen met zijn vriendin en 1,5 jarige zoontje in Amsterdam Oud-West.
Serena Joha
Een reactie posten